Začetna stran

 

 

 

 

 

 

 

 

TRIM STEZA "ŠUMBERK" DOMŽALE

Gradbeni poseg jesen 2015

Gradbeni poseg jesen 2015

Pregled del - jesen 2015

Pregled del - jesen 2015

Gradbeni poseg jesen 2015

Gradbeni poseg jesen 2015

Gradbeni poseg jesen 2015

Gradbeni poseg jesen 2015

Gradbeni poseg jesen 2015

Gradbeni poseg jesen 2015

Dolžina Trim steze Šumberk je 2000 m, s skupno višinsko razliko 190 m. Prva petina steze je brez telovadnih postaj in je namenjena ogrevanju s hojo ali tekom, nato pa si sledi 11 telovadnih postaj z različnimi vajami.
Na prvi postaji so štiri telovadne vaje namenjene ogrevanju, nato pa si sledi devet telovadnih postaj z vajami na orodjih in zaprekah. Na koncu pa je postaja z štirimi raztegovalnimi vajami namenjenimi ohlajanju.
 

Nekatere vaje imajo dve težavnostni stopnji: A - težja izvedba vaje in B - lažja izvedba vaje. Število ponovitev oziroma trajanje izvedbe vaje je le okvirno, vsakdo naj si intenzivnost izvedbe prilagodi svojim zmožnostim in potrebam. Med postajami za začetnike predlagamo hojo v zmernem tempu, rekreativcem hojo v močnejšem tempu ali počasen tek, bolj treniranim pa tek v hrib in močnejši tempo hoje ali pa tudi tek navzdol. Za vse naj velja zmerna vadba, da ne pride do poškodb.
 

Opozarjamo tudi na primerno športno opremo, še posebej pa na primerno obutev, saj je steza zelo razgibana in poteka po gozdnih poteh.

Vsem obiskovalcem želimo veliko športno rekreativnih užitkov na tem lepem športnem objektu!

 

Strokovna zasnova Trim steze Šumberk 2003 - TVD PARTIZAN DOMŽALE

 

Jeseni 2015 so bila opravljena večja gradbena dela na kritičnih odsekih TRIM steze, kjer je obstajala povečana možnost zdrsa zaradi naklona in spolzkega terena. Omenjena dela je izpeljala Občina Domžale, na pobudo G.Habeta in G.Bizjaka. S tem je TRIM steza postala varnejša za pohodnike in rekreativce.

 

Na spodnji povezavi si lahko ogledate vaje TNT - Trim Nordijski Trening, ki smo jih pripravili in namestili pri vseh obstoječih postajah s klasičnimi vajami. Namenjene so vsem pohodnikom nordijske hoje in vsem ostalim uporabnikom pohodnih palic.

 

Download